Cottage Cheese - Helsefordeler


Cottage cheese har blitt utrolig populært her i landet de siste årene, særlig blant dem som trener mye. Denne lette ferskosten er et ypperlig valg som mellommåltid.
Full av proteiner Den magre cottage cheesen, som lages av pasteurisert skummet melk som er syrnet og tilsatt løpe, er en utmerket proteinkilde, spesielt kasein, et langsomt fordøyelig protein som er viktig for musklene dine. I tillegg inneholder osten mye kalsium, lite fett og svært lite sukker (i noen tilfeller ingenting, sjekk varedeklarasjonen). Cottage cheese kan også være gunstig når du er stresset. Matvarer som inneholder aminosyren L-tyrosin, også kjent som tyrosin, bidrar til produksjonen av norepinephrin, som hjelper kroppen med å håndtere stress, og dopamin, som forbedrer humøret. En kopp cottage cheese inneholder nesten 1500 mg tyrosin.
Lavt fettinnhold Med sitt lave fettinnhold (Tine original cottage cheese inneholder 4,3 gram fett per 100 gram, mens den magre varianten inneholder 2 gram fett per 100 gram) er cottage cheese også perfekt for deg som ønsker å holde vekten. Osten kan nytes som en del av frokost, lunsj eller middag.
Kan du få for mye av det gode? Hvis du er en av dem som har kastet deg på cottage cheese-bølgen, bør du imidlertid være oppmerksom. Selv om cottage cheese er sunn, mager og utmerket for deg som trener, er det mulig å spise for mye av det gode.
– Cottage cheese er en god proteinkilde og egner seg godt som mellommåltid, dessert eller pålegg, uansett om man trener eller ikke, men kan du få i deg for mye?
– Ja, du kan få for mye av alt hvis du overdriver – uansett hvor sunt det er. Hvis du bruker cottage cheese som et mellommåltid (for eksempel med syltetøy, eller eplebiter og kanel) og som pålegg på én skive per dag, er det helt greit. Men noe særlig mer enn dette kan være ugunstig.